Gericht Opleiden

Logo ANBIOver GO-College

Kennis maak je met elkaar. Daar staan wij voor. GO-College is een door het ministerie erkend privaat MBO opleidingsinstituut, (BRIN 30VR) dat de kennis- en de cultuurkloof overbrugt tussen het beroepenveld en het middelbaar beroepsonderwijs in de sector techniek. GO-College staat voor 'GO: ervoor GAAN!', 'Gericht Opleiden', 'Goed Onderwijs' en 'Goeree-Overflakkee'. Wij verzorgen mbo technische opleidingen in nauwe samenwerking met (regionale) bedrijven. Leerlingen gaan meteen vier dagen per week aan de slag. Dit doen zij in een technische functie bij een partnerbedrijf in de regio. Daarnaast volgen zij drie dagdelen per week theoretische lessen.

Actuele vakkennis

Doordat de leerlingen meteen aan de slag gaan leren zij wat vandaag en in de toekomst belangrijk is in het vakgebied. Geen achterhaalde en verouderde lesstof, maar helemaal gericht op de actualiteit. Bovendien doen leerlingen meteen al relevante werkervaring op. Dat staat meteen goed op het CV!

Leren door doen

We onderscheiden ons van de reguliere opleidingencentra door individuele leertrajecten en ontwikkelingsgericht opleiden in samenwerking met het regionale bedrijfsleven. Leren door doen is daarbij het motto Geen 'vierjarige opleiding' maar de ontwikkeling van de leerling bepaalt de snelheid waarmee zij de opleiding doorlopen. Lesuitval behoort tot het verleden en het aantal vakantiedagen is hetzelfde als in het bedrijfsleven.

GO!

In 2012 ging GO-College van start. Jan de Jong, zelf al tientallen jaren actief als docent bij technische opleidingsinstituten, besloot dat het anders moest. Hij zag de theoretische lessen steeds minder aansluiten op wat de praktijk van technici verwacht. Bovendien zag hij een tekort aan technici op de eilanden ontstaan, maar was er nergens op deze eilanden een mogelijkheid om een technische opleiding te volgen. Na meerdere gesprekken met verschillende bedrijven vond hij drie partners én gelijkgestemden: tbp electronics bv, Aquality en Van Rennes Elektrotechniek. In september 2012 gingen de eerste leerlingen van start.

Bestuur

GO-College is een stichting. De stichting heeft een Raad van Toezicht en staat onder de dagelijkse leiding van een directeur-bestuurder. De Raad van Toezicht conformeert zich aan de Good Governance code en bestaat uit drie leden. Twee leden hebben een (bestuurlijke) onderwijskundige achtergrond. Het andere lid heeft een (bestuurlijke) bedrijfskundige achtergrond.

Raad van Toezicht

 

G.T. (Gie Tjin) Kan

G.T. (Gie Tjin) Kan

Functie: voorzitter Raad van Toezicht

  Nevenfunctie:
 • directeur Cribrum te Rotterdam
  Functie uit arbeidsverleden:
 • Directeur/Architect OnsArchitecten
 • Lid Raad van Advies Startfoundation


Theo Bolta

Th.E. (Theo) Bolta

Functie: Lid Raad van Toezicht

  Functies uit arbeid:
 • Directeur NL for Business; IT Consultancy VOF
 • Financieel Directeur AWAY Groep BV; Projectorganisatie in Evenementen
  Nevenfuncties:
 • Bestuurder diverse culture stichtingen en een sportvereniging
  Functies uit arbeidsverleden:
 • Directeur startup in IT Consultancy
 • MT lid beursgenoteerde IT Consultancy organisatie

Zie ook: LinkedInA.G. (Ad) den Dekker

A.G. (Ad) den Dekker

Functie: Lid Raad van Toezicht

  Functies uit arbeid:
 • Directeur/eigenaar Vastgoed BV
 • Algemeen directeur/ mede-eigenaar FIN BGP Holding BV
  Nevenfuncties:
 • Bedrijfsbegeleiding Jong Ondernemen
  Functies uit arbeidsverleden:
 • Muziekdocent
 • Directeur Den Dekker Muziek BV

Zie ook: LinkedIn


Directeur-bestuurder

J. (Jan) de Jong

J. (Jan) de Jong

Functie: Directeur-bestuurder

  Nevenfuncties:
 • Directeur/eigenaar Multi Onderwijs en Adviesbureau OOASE

Zie ook: LinkedInAmbassadeurs

 

G.J. (Gert-Jan) van der Valk

G.J. (Gert-Jan) van der Valk

Directeur-bestuurder fideswonen

Zie ook: LinkedInNieuws

18 DEC - Open dag bij GO-college MBO Techniek op zaterdag 19 januari 2019
Zoek je een baan in de techniek? Of ben je werkzaam in de Techniek en wil je een MBO opleiding volgen? Kom dan langs tijdens de open dag van zaterdag ...

Lees meer >