Gericht Opleiden

Logo ANBINieuws

15 april: informatieavond

Op maandag 15 april organiseert het MBO technische opleidingsinstituut GO-College een informatieavond voor potentiële leerlingen, ouders en bedrijven. Van 18.30 – 21.00 uur zijn alle geïnteresseerden van harte welkom bij Tieleman Keukens, Korendreef 15 te Middelharnis. Zij stellen samen met Werelds Inside de zaal en catering gratis ter beschikking aan het GO-College. Directeur Jan de Jong vertelt deze avond meer over de beschikbare technische opleidingen, de werkwijze en het leertraject. Daarnaast zijn diverse technische bedrijven uit Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten, Schouwen-Duiveland en de Hoeksche Waard aanwezig om kennis te maken met de toekomstige techneuten. 

Het GO-College is een particulier mbo-opleidingsinstituut dat praktijkgerichte opleidingen (BBL) verzorgt in samenwerking met het (regionale) bedrijfsleven. Het bedrijfsproces staat hierbij centraal. ‘Leren door doen’ is dan ook het motto. Leerlingen van het GO-College werken fulltime in een technische functie bij een bedrijf in de buurt. Daarnaast volgen zij theorie lessen bij het GO-College. De ontwikkeling van de leerlingen bepaalt de snelheid waarmee hij/zij de opleiding doorloopt. Geen vierjarig mbo-traject dus, maar volledig afgestemd op de leerling.

Momenteel heeft GO-College een samenwerkingsverband met een drietal bedrijven op Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard: TBP Electronics (Dirksland), Aquality (Stellendam) en Van Rennes Elektrotechniek (Klaaswaal). De bedrijven worden nauw betrokken bij het opleidingsproces van hun (toekomstig) personeel. Het GO-College levert de bedrijven gekwalificeerd en goed personeel dat past bij hun bedrijfsvoering, omdat ze zelf een grote rol spelen in het opleidingsproces.

Voor het volgen van een mbo-opleiding via GO-College is een vmbo-diploma of een overgangsbewijs naar havo 4 een vereiste. Het bijwonen van de informatieavond is geheel vrijblijvend. Zowel leerlingen, hun ouders én geïnteresseerde bedrijven zijn van harte welkom. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om kennis met elkaar te maken. Aanmelden voor de informatieavond kan via infoavond@gocollege.nl.

« Terug naar overzicht | Geplaatst op: 04-04-2013