Gericht Opleiden

Logo ANBINieuws

Bijzondere (verjaar)dag GO-College!

Op woensdag 27 november vierde GO-College haar eerste verjaardag én onlangs ontvangen diploma-erkenning op een wel heel bijzondere manier. Onder de 80 aanwezigen, verlootte directeur Jan de Jong een luchtballonvaart over Goeree-Overflakkee! En de gelukkige winnaar… dat is Cindy Hakkenbrak! Binnenkort vliegt zij met de ballon van Visser & Visser accountants en adviseurs over ons mooie eiland. Daarnaast deelde De Jong nog een bijzonder bericht met zijn gasten…..

Wens na 30 jaar werkelijkheid
Tijdens de bijeenkomst liet hij iets heel bijzonders zien. “Via-via heb ik besluitvorming uit het gemeentearchief van 30 jaar geleden bemachtigd. Daarin staat dat het gemeentebestuur 30 jaar geleden al de wens had om een mbo-techniek op het eiland te starten. Toen is het niet gelukt. Ik ben er enorm trots op dat de wens van het bestuur, nu alsnog werkelijkheid is geworden”, aldus De Jong.

Reden voor een feestje

In oktober ontving GO-College een diploma-erkenning van het ministerie van Onderwijs voor de opleiding Middenkader Engineering (technicus), BBL. Dit betekent dat GO-College door het ministerie erkende mbo diploma’s mag uitgeven. En dat is een belangrijke mijlpaal voor zowel GO-College als de partnerbedrijven en leerlingen. Op het moment van de diploma-erkenning bestond GO-College precies één jaar. Dit alles was reden genoeg voor een bijzonder feestje!

Kennis maak je met elkaar
Kennis maak je met elkaar. Dat is de slogan van GO-College, en dat bleek ook maar weer tijdens het organiseren van de bijeenkomst. Zo stelde de Rabobank het gebouw beschikbaar en bood Visser & Visser accountants en adviseurs de voucher voor de ballonvaart aan. Tijdens de bijeenkomst benadrukte directeur Jan de Jong ook dat hij de partnerbedrijven tbp electronics, Aquality en Van Rennes Elektrotechniek, de leerlingen én hun ouders enorm dankbaar is. “Zij hebben ook in GO-College geloofd toen de diploma-erkenning nog niet binnen was. Dit was toch een risico, dat zij op goed vertrouwen hebben durven nemen. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Zonder hen had GO-College niet bestaan”, aldus De Jong.

Volgende stap
De volgende stap voor GO-College? De samenwerking aangaan met meer (technische) bedrijven in de regio. Er lopen vergevorderde gesprekken met diverse bedrijven die prachtige mogelijkheden hebben voor toekomstige techneuten. Samen met de partnerbedrijven wil GO-College iets doen aan de het wegtrekken van jongeren naar grote steden, de toename van jeugdwerkloosheid en de toenemende krapte aan technici op de arbeidsmarkt.

Verslag avond
Plaatselijke krant Eilanden Nieuws schreef een verslag over de avond. Dit verslag kunt u hier lezen.

« Terug naar overzicht | Geplaatst op: 30-11-2013