Gericht Opleiden

Logo ANBINieuws

Diploma-erkenning voor GO-College

Groot feest bij GO-College! Het ministerie van Onderwijs heeft ons een diploma-erkenning toegekend voor de opleiding Middenkader Engineering (technicus), BBL. Dit betekent dat GO-College door het ministerie erkende mbo diploma’s mag uitgeven. En dat is een belangrijke mijlpaal voor zowel GO-College als de partnerbedrijven en leerlingen.

Erkenning

Een diploma-erkenning krijgt een opleidingsinstituut niet zomaar. Er moet, niet meer dan terecht, worden voldaan aan vele eisen. Hier gaat een uitgebreid onderzoek van de Inspectie van Onderwijs aan vooraf. Tijdens het onderzoek kijkt de inspecteur naar de specifieke invulling van de opleiding en de kwaliteit hiervan.

Vertrouwen

Jan de Jong, directeur-bestuurder van GO-College, had vertrouwen in de uitkomst van het onderzoek: “Je weet dat je alles volgens de regels doet en dat de kwaliteit goed is, maar het is toch even spannend. De toekomst van GO-College hing er grotendeels vanaf en de inspecteur moet volledig overtuigd zijn van onze kwaliteit en juiste bedoelingen.” Gelukkig bleek dit het geval.

Dankbaar

De directeur-bestuurder is partnerbedrijven tbp electronics, Aquality en Van Rennes Elektrotechniek, de leerlingen én hun ouders enorm dankbaar. “Zij hebben ook in GO-College geloofd toen de diploma-erkenning nog niet binnen was. Dit was toch een risico, dat zij op goed vertrouwen hebben durven nemen. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Zonder hen had GO-College niet bestaan”, aldus De Jong.

Volgende stap

De volgende stap voor GO-College? De samenwerking aangaan met meer (technische) bedrijven in de regio. Er lopen vergevorderde gesprekken met diverse bedrijven die prachtige mogelijkheden hebben voor toekomstige techneuten. Samen met de partnerbedrijven wil GO-College iets doen aan de het wegtrekken van jongeren naar grote steden, de toename van jeugdwerkloosheid en de toenemende krapte aan technici op de arbeidsmarkt.

« Terug naar overzicht | Geplaatst op: 30-09-2013