Gericht Opleiden

Logo ANBINieuws

Het GO-College is een feit dankzij een unieke samenwerking tussen bedrijven!

Het GO-College, het nieuwe private MBO TECHNIEK opleidingsinstituut op Goeree-Overflakkee, organiseerde begin juli een ondernemersontbijt voor Elektro- en Installatiebedrijven in de regio.
Een groot aantal bedrijven was vertegenwoordigd en liet zich informeren over de opleidingsmogelijkheden. Nog geen twee maanden verder, om precies te zijn op woensdag 22 augustus, ondertekenen drie bedrijven de zgn. "intentieoverkomst geldlening". De ondernemers leveren hiermee een belangrijke financiële bijdrage aan de opstart van het GO-College en scheppen zo voor hun bedrijven de zekerheid dat het (toekomstig) personeel wordt opgeleid op een manier die past bij hun bedrijfsvoering. Van Rennes Elektrotechniek (gevestigd in Klaaswaal), TBP-Electronics en Aquality hebben in het GO-College de juiste partner gevonden voor het verzorgen van technische opleidingstrajecten op mbo-niveau voor eigen personeel en schoolverlaters. De Rabobank in Middelharnis stelt eveneens een krediet beschikbaar, waardoor de start van het GO-College per 27 augustus 2012 een feit is! Voorwaar een mooie opstart waar het niet bij mag blijven. Het GO-College stelt andere bedrijven graag in de gelegenheid het goede voorbeeld van bovengenoemde bedrijven te volgen. een goed voorbeeld doet tenslotte goed volgen. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met het GO-College.

Voor de heer Jan de Jong (directeur-bestuurder van het GO-College) gaat een lang gekoesterde wens, na een intensief voortraject, in vervulling! Hij is de bedrijven en de bank zeer erkentelijk voor hun financiële bijdrage en het gestelde vertrouwen in het concept van het GO-College. Dit bewijst dat een kansrijk, maatschappelijk verantwoord initiatief zelfs in crisistijd de handen op elkaar kan krijgen!

Het GO-College overbrugt de kloof tussen het beroepenveld en het beroepsonderwijs. Het bedrijfsproces is leidend voor de wijze waarop de opleidingen bij het GO-College vorm krijgen. De praktijkgerichte opleidingen worden georganiseerd in nauwe samenwerking met regionale bedrijven, onder het motto 'kennis maak je met elkaar'. De bedrijven worden nauw betrokken bij het opleidingsproces van hun (toekomstig) personeel. Het GO-College levert de bedrijven gekwalificeerd en goed personeel dat past bij hun bedrijfsvoering, nu en in de toekomst. Zij leidt op met actuele kennis in een contextrijke leeromgeving.

Wilt u meer weten over het GO-College?
U kunt contact opnemen met dhr. J. de Jong,
bereikbaar via 0187-750 834 of 06 123 283 56 Email: info@gocollege.nl

« Terug naar overzicht | Geplaatst op: 10-09-2012